Cum putem preveni o afecţiune venoasă?

Iată mai multe sugestii de prevenţie

Femeie practicând gimnastică venoasă pe o saltea de yoga pentru a preveni senzaţia de greutate a picioarelor

1 - Prevenirea afecţiunilor venoase: Exerciţii fizice pentru menţinerea sănătăţii picioarelor

Gimnastica venoasă susţine venele în îndeplinirea celui mai important rol: readucerea sângelui către inimă. Există numeroase exerciţii fizice care se pot practica acasă sau chiar şi la serviciu pentru:

  • menţinerea circulaţiei sanguine
  • menţinerea flexibilităţii picioarelor şi venelor

Ştiaţi că... Chiar şi 10-15 minute de exerciţii fizice pe zi pot elimina disconfortul, umflarea, durerea, tensionarea sau senzaţia de greutate a picioarelor, asigurându-vă sănătatea şi starea de bine pe termen lung.

Picioare de femeie cu ciorapi compresivi pentru prevenirea insuficienţei venoase

2 - Prevenirea afecţiunilor venoase: Ciorapi compresivi

Ciorapii compresivi sunt recomandaţi în special atunci când staţi jos, în picioare sau mergeţi pe jos perioade îndelungate pe parcursul zilei. Compresia asigurată de ciorapi susţine circulaţia sanguină la nivelul picioarelor prin contracararea presiunii exercitate din interiorul venelor. Acest lucru ajută venele să transporte sângele înapoi către inimă.

Mic dejun sănătos şi echilibrat, cu conţinut ridicat de fibre, care asigură prevenirea constipaţiei şi apariţiei venelor varicoase

3 - Prevenirea afecţiunilor venoase: Alimentaţia bogată în fibre

Este binecunoscut faptul că alimentele bogate în fibre previn apariţia venelor varicoase. Consumate în cantităţi suficiente, acestea ajută la prevenirea constipaţiei care creşte presiunea abdominală, putând suprasolicita sistemul venos.

Fructele bogate în antioxidanţi şi bioflavonoide pentru prevenirea insuficienţei venoase.

4 – Prevenirea afecţiunilor venoase: Fructele

Se ştie că antioxidanţii puternici, cum ar fi vitamina C şi bioflavonoidele, care se găsesc în fructele proaspete, protejează stratul de colagen al pereţilor vaselor de sânge. Colagenul este important pentru căptuşeala şi rezistenţa vaselor dumneavoastră.