Întrebări frecvente

Următoarele întrebări şi răspunsuri ar trebui să vă satisfacă nevoia de informaţii. Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prospectul cu informaţii pentru pacienţi

Puteţi descărca prospectul cu informaţii pentru pacienţi aici

Se poate folosi Lioton® Gel în timpul sarcinii şi alăptării?

Se ştie că, în această perioadă, pot apărea probleme sau se pot agrava cele existente. Nu există date privind utilizarea Lioton® Gel în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că sunteţi însărcinată sau intenţionaţi să aveţi un copil, cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament.

Lioton® Gel este bine tolerat?

Lioton® Gel se aplică local, pe piele. Riscul unor efecte secundare care să afecteze întregul organism este redus. Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul Lioton® Gel înainte de a începe utilizarea medicamentului. Nu trebuie să folosiţi Lioton® Gel dacă sunteţi alergici la heparină sodică sau oricare din celelalte ingrediente.

Cum putem recunoaşte insuficienţa venoasă?

Picioarele umflate pot fi unul dintre primele semne ale afecţiunilor venoase, chiar înainte de apariţia venelor varicoase sau altor semne vizibile. Senzaţiile de înţepături, furnicături şi mâncărime la nivelul picioarelor poate indica debutul afecţiunii venoase superficiale sau existenţa unei slăbiciuni a venelor.  Dacă observaţi că aveţi picioarele umflate în fiecare seară, indiferent ce aţi făcut în timpul zilei, sau dacă aveţi gleznele umflate după o călătorie lungă, este posibil să aveţi venele deja slăbite şi să fie cazul să luaţi măsuri. 

Consultaţi medicul!

Poate fi întârziată evoluţia insuficienţei venoase superficiale?

Apariţia insuficienţei venoase superficiale începe atunci când aveţi frecvent picioarele grele, umflate sau dureroase. Picioarele se umflă din cauză că sângele acumulat la nivelul picioarelor determină o presiune anormal de mare în interiorul venelor şi la nivelul ţesuturilor din jur, care perturbă microcirculaţia şi drenajul limfatic. Pentru susţinerea circulaţiei sângelui, muşchii trebuie, de asemenea, contractaţi. Purtarea de ciorapi compresivi este o măsură cu eficacitate dovedită. Cu cât luaţi măsuri mai din timp, cu atât mai bine. 

Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, consultaţi medicul sau farmacistul. 

Vene varicoase la 21 de ani?

Deoarece unele persoane au o predispoziţie genetică de apariţie a venelor varicoase, persoanele tinere (mai ales femeile) sunt afectate de umflarea picioarelor sau dureri de picioare. De regulă, această afecţiune evoluează în timp. În stadiile deja avansate ale bolii, opţiunile de tratament (de exemplu, intervenţia chirurgicală) pot fi discutate cu medicul specialist în patologia venoasă (flebologul) în urma unui examen amănunţit.

Ce ajută la minimizarea a simptomelor insuficienţei venoase superficiale şi a afecţiunilor venoase superficiale asociate, cum ar fi venele varicoase şi complicaţiile acestora?

Prin compoziţia sa, Lioton® Gel conferă o senzaţie de răcoare, care calmează şi uşurează.  Datorită heparinei pe care o conţine, ajută la îmbunătăţirea microcirculaţiei şi la diminuarea durerii, edemului şi înroşirii, reducând senzaţia de tensiune şi greutate.

De asemenea, trebuie să se aibă în vedere purtarea de ciorapi compresivi, dacă staţi mult timp aşezaţi sau în picioare în viaţa de zi cu zi. Aceştia ajută muşchii şi venele să pompeze sângele înapoi către inimă.

Se poate folosi Lioton® Gel pentru echimoze şi accidentări din sport?

Da, Lioton® Gel se poate folosi pentru tratarea umflăturilor şi echimozelor de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor, cauzate de traumatisme şi entorse. Heparina conţinută ajută la îmbunătăţirea microcirculaţiei şi la diminuarea durerii, umflării şi înroşirii, iar formula de gel hidroalcoolic provoacă o senzaţie răcoritoare.

Dacă aveţi plăgi deschise, sângerări ale pielii sau infecţii cutanate în zona care trebuie tratată: nu trebuie să se folosească Lioton® Gel în astfel de zone.