Locul Lioton® Gel este în bagajul dumneavoastră

Lioton Gel ȋn călătorie, o persoană stă pe o bancă cu picioarele sprijinite deasupra unui rucsac

În timpul călătoriilor

În timpul călătoriilor lungi cu automobilul, trenul sau avionul, picioarele au mult de suferit din cauza statului jos în spaţii restrânse. Acest lucru poate cauza probleme cu circulaţia sângelui prin vene. Cu cât situaţia persistă mai mult timp, cu atât este mai mare riscul de producere a trombozei la nivelul venelor din partea inferioară a picioarelor. 

Persoanele care deja au varice superficiale, vene varicoase sau acuză senzaţia de picioare grele după perioade prelungite de stat jos sau în picioare sunt predispuse în mod deosebit la astfel de probleme. Dacă aveţi frecvent dureri de picioare sau picioarele umflate, consultaţi medicul. Lioton® Gel vă poate ajuta să atenuaţi simptomele afecţiunilor venoase superficiale. Ingredientul activ, heparina, ajută la reducerea coagulării sângelui, contribuind la îmbunătăţirea circulaţiei.

Risc de tromboza

Călătoriile lungi pot creşte riscul de tromboză.

Tromboza apare atunci când o venă este blocată de formarea unui cheag de sânge. În principal, aceasta apare la venele de la nivelul picioarelor. Prin intermediul acestor vase, sângele este transportat dinspre picioare înapoi către inimă. Acest lucru se realizează printr-un mecanism denumit elocvent pompă musculară, care constă în tensionarea şi relaxarea muşchilor în timpul deplasării.

Îmbrăcămintea largă, consumul unei cantităţi mari de apă şi exerciţiile fizice sunt utile.

Pompa musculară

Dacă stăm aşezaţi sau întinşi, fără a face suficientă mişcare, pompa musculară nu poate funcţiona. Ca urmare, sângele din vene circulă mult mai încet înapoi către inimă, iar riscul de tromboză poate creşte. Această situaţie poate fi contracarată prin exerciţii fizice.

Sunt expus la risc?

Riscul de formare a unui cheag de sânge în timpul călătoriilor lungi este mărit de:

  • Administrarea de contraceptive orale
  • Cancer
  • Intervenţii chirurgicale recente
  • Vârsta înaintată
  • Obezitate
  • Fumat
  • Insuficienţa cardiacă
  • Istoric de formare de cheaguri de sânge
  • Predispoziţia genetică de formare de cheaguri de sânge

5 sugestii excelente pentru PICIOARE de cursă lungă:

 Simbol cu ciorapi compresivi pentru prevenirea trombozei

1 – Ciorapi compresivi

Pentru persoanele care suferă de afecţiuni venoase, purtarea ciorapilor compresivi este cea mai bună modalitate de prevenire. Compresia asigurată de ciorapi susţine circulaţia sanguină la nivelul picioarelor. Contracarând presiunea exercitată din interiorul venelor, aceştia ajută venele să transporte sângele înapoi către inimă.

Încălţăminte pentru mers rapid, pentru prevenirea trombozei

2 – Mişcarea

Cel mai eficient remediu pentru senzaţia de greutate în picioare. Pauzele regulate sau mersul pe jos în pas vioi în tren sau avion reduc la minimum riscul de tromboză.

Simbol cu exerciţii pentru picioare pentru prevenirea trombozei

3 - Exerciţii pentru picioare

Chiar şi când staţi pe scaun, puteţi combate senzaţia de picioare grele şi îmbunătăţi circulaţia sanguină, mişcând picioarele în cerc sau laba piciorului în sus şi în jos. Chiar şi câteva minute de exerciţii la intervale regulate vă îmbunătăţesc vizibil starea.

Simbol cu sticlă de apă pentru consumul unei cantităţi suficiente de lichide non-alcoolice în vederea prevenirii trombozei

4 - Consumul de băuturi non-alcoolice în cantităţi suficiente

Profilaxie simplă în timpul călătoriilor. Consumul regulat de lichide menţine o vâscozitate scăzută a sângelui Evitaţi alcoolul, care are efect deshidratant.

Simbol cu îmbrăcăminte largă pentru prevenirea trombozei

5 - Îmbrăcămintea largă

Călătoriţi confortabil. Evitaţi pantalonii şi încălţările strâmte, care pot afecta circulaţia sanguină la nivelul picioarelor. 

Cum acţionează Lioton® Gel în cazul afecţiunilor venoase superficiale

V-aţi întrebat vreodată cum ne ajută venele zi de zi, cum funcţionează şi cum se deteriorează? Acest material video vă va oferi rapid o imagine de ansamblu şi vă va arăta cum acţionează Lioton® Gel pentru a veni în ajutorul venelor dumneavoastră.